Brza vrata

Brza vrata – standardno sa FU-upravljačkom kutijom

Hörmann brza vrata se koriste u unutrašnjem prostoru i kao spoljna vrata radi optimizacije protoka saobraćaja, radi poboljšanja klime u prostoriji i radi uštede u potrošnji energije. Hörmann program obuhvata transparentna vrata sa fleksibilnom zavesom koja se otvaraju vertikalno i horizontalno, takođe i u kombinaciji sa segmentnim i rolo vratima kao i snažna spiralna vrata sa aluminijumskim profilima sa ravnom površinom.


Dobri razlozi za Hörmann brza vrata

Rešenja u skladu s praksom

Bezbednost bez dodira

Integrisana rešetka od fotoćelija u ramu kontroliše ravan zatvaranja krila vrata do visine od 2500 mm. Time se izbegava dalja ugradnja instalacije (npr. SKS ili fotoćelija). Izvucite korist visoke bezbednosti i naročito lake montaže i servisiranja brzih vrata.

Optimalni tokovi rada

Standardno dug vek trajanja i visoka ekonomičnost

Standardna upravljačka kutija sa frekventnim regulatorom rasterećuje celokupnu mehaniku vrata i garantuje skoro miran hod vrata bez habanja. Velikim brzinama otvaranja i zatvaranja se optimizuju tokovi rada i snižavaju gubici toplote. Pored toga rasterećujete celokupnu mehaniku vrata mekim zatvaranjem i time višestruko produžavate vek trajanja vrata.

Trajno jasna providnost

Ravnomerno ispunjenje čelične lamele

Toplo pocinkovane lamele sa izolacijom od poliuretanske tvrde pene nude naročito visoku toplotnu izolaciju. Time za vrata dobijate UD-vrednost od 1,95 W/ (m²·K)*. Vrata se standardno isporučuju u boji belog aluminijuma (RAL 9006). Na spoljnoj strani je ubedljiva Micrograin površina sa profilisanim linijama, a na unutrašnjoj strani su lamele sa stucco obradom.

* kod površine vrata od 25 m2

Opciona ostakljenja

DURATEC dvostruko ostakljenje od 26 mm garantuje najveću otpornost na grebanje i dobre izolacione vrednosti. Aluminijumska konstrukcija profila u prirodnoj boji E6 / EV 1 raspodeljuje ostakljenje pomoću međuprofila. Po želji postoji mogućnost isporuke i sa trostrukim DURATEC ostakljenjem za još bolju toplotnu izolaciju.

Efikasna toplotna izolacija NOVO

Uvećana toplotna izolacija pomoću ThermoFrame

Opcioni ThermoFrame odvaja ram od građevinskog objekta. Termo-prekid i dodatni dihtunzi poboljšavaju toplotnu izolaciju za 15% i nude optimalnu zaštitu bočnog rama od korozije. ThermoFrame se jednostavno i brzo montira.