Rolo vrata i rolo rešetka

Rolo vrata i rolo rešetke - Ekonomična, robusna i pouzdana

Hörmann rolo vrata i rolo rešetke od aluminijuma i čelika su posebno ekonomični zahvaljujući svojoj genijalno jednostavnoj konstrukciji sa veoma malim brojem komponenata. Postoje i završeci koji se u svakodnevnom radu uvek iznova dokazuju. Rolo vrata i rolo rešetka ne zauzimaju skoro nikakav prostor iznad otvora. Ona se kompaktno namotavaju iza grede. Bočno i u području plafona ne gubi se nikakav vredan prostor hale.

Visoka specijalizacija u izgradnji Hörmann rolo vrata i rolo rešetki u velikoj meri prevazilazi uobičajeni standard. Realizacija specijalnih rešenja je deo svakodnevnog posla našeg kompetentnog tima.

Rolo rešetka RollMatic je zahvaljujući svojoj kompaktoj konstrukciji sa maksimalnom neophodnom visinom grede, odnosno dubinom ugradnje od 335 mm, posebno pogodna za male prodavnice sa malim raspoloživim prostorom.

Vrata ponekad obuhvataju veliki deo omotača objekta. Na taj način kriju u sebi ogroman potencijal za uštedu energije – Informacije o amortizaciji i nadogradnji možete naći u Hörmann-ovom kompasu za uštedu energije.

Dobri razlozi za Hörmann rolo vrata i rolo rešetke

Inovativna tehnika zateznih opruga

Inovativna tehnika zateznih opruga

Bezbedno i pouzdano

Ručno otvaranje i zatvaranje vrata je značajno olakšano pomoću tehnike zateznih opruga. Na taj način se rolo vrata/rolo rešetka SB i TGT do veličine od 6000 × 4500 mm mogu pomerati uz najmanji napor. Kod rolo vrata / rolo rešetke sa opcionim motorom tehnika zateznih opruga čuva mehaniku vrata i motor.

Visoka bezbednost bez senzora na zastoru

Visoka bezbednost bez senzora na zastoru

Standardno ograničenje sile kod WA 300 R S4/WA 300 AR S4

U kombinaciji sa ovim motorima rolo vrata/rolo rešetka SB i TGT nude visoku bezbednost kod otvaranja i zatvaranja.

Pomoću standardnog ograničenja sile u pravcu "vrata-otvorena" i "vrata-zatvorena" kod većine varijanti zastora nije neophodna instalacija SKS-a i zaštita od uvlačenja radi ispunjavanja zahteva iz standarda DIN EN 12453. Pored toga, vrata zahtevaju veoma malo održavanje, jer na zastoru vrata nije montiran senzor sa spiralnim kablom koji je podložan habanju.
Brzo, pažljivo i sigurno otvaranje vrata

Brzo, pažljivo i sigurno otvaranje vrata

Paket opreme S6 sa FU motorom i upravljanjem

Poboljšajte svoje radne procese i smanjite toplotne gubitke sa opcionim paketom opreme S6 uklj. FU motor za rolo vrata DD sa Decotherm zastorom. Na taj način se vrata otvaraju sa do 1,1 m/s – i time skoro istom brzinom kao i brza vrata. Ostale prednosti: ugradne mere, kao i troškovi nabavke i tekući troškovi su znatno niži u odnosu na brza vrata.

Zahvaljujući mekom pokretanju i mekom zaustavljanju, vrata i pored brzine svog kretanja rade veoma pažljivo – to rasterećuje mehaniku vrata i time produžuje vek trajanja vrata. Svetlosna zavesa u vođici garantuje neophodnu bezbednost i pouzdano je zaštićena od habanja i oštećenja.
Korisni detalji za dug vek trajanja

Korisni detalji za dug vek trajanja

Dobro osmišljena konstrukcija sa slivnikom u obliku levka i kukom za fiksiranje

Slivnik u obliku levka kod rolo vrata DD efikasno smanjuje habanje na zastoru vrata. Ukoliko nekada bude neophodno, levak možete jednostavno zameniti. Rezultati našeg razvoja često ispunjavaju nekoliko funkcija.

Kuke za fiksiranje na zastoru rolo vrata npr. štite Vaša vrata od oštećenja usled naleta vetra; istovremeno predstavljaju izvanrednu zaštitu od provale, jer se profili ne mogu jednostavno izgurati iz vođice.
Katalozi

Konsultacije za arhitekte

Arhitekta ste i imate pitanja o našim proizvodima, radite na projektovanju i potrebna vam je konsultacija o varijantama, mogućnostima kombinovanja i individualnom dizajnu? Ili ste možda već u fazi koncepta izgradnje i trebaju vam tehnička podrška, kao i detalji projektovanih montažnih skupova? Iskoristite znanje i umeće iz nekoliko desetleća iskustva – naši konsultanti arhitekata će vas rado pratiti i savetovati.

ka konsultacijama za arhitekte