Brza vrata

Brza vrata - standardno sa FU upravljanjem

Hörmann brza vrata se upotrebljavaju u unutrašnjem području i kao spoljno zatvaranje radi optimalnijeg protoka saobraćaja, radi poboljšanja klime prostorije i radi uštede energije. Hörmann program obuhvata transparentna vrata sa vertikalnim i horizontalnim otvaranjem i sa fleksibilnim šarkama, kombinacije sa segmentnim vratima i rolo vratima, kao i snažna spiralna vrata sa aluminijumskim profilima glatkih površina koja se lako servisiraju.

Ova vrata ponekad obuhvataju veliki deo omotača komercijalnog objekta. Na taj način kriju u sebi ogroman potencijal za uštedu energije – Informacije o amortizaciji i nadogradnji možete naći u Hörmann-ovom kompasu za uštedu energije.

Dobri razlozi za Hörmann brza vrata

Standardna bezbednost

Standardna bezbednost

Beskontaktna bezbednost

Sigurnosna svetlosna zavesa koja je integrisana u bočne delove nadzire ravan zatvaranja vrata do
visine od 2500 mm. Zahvaljujući svetlosnoj zavesi ispunjeni su bezbednosni zahtevi
u skladu sa DIN EN 13241-1.

Ugradnja dodatne instalacije na vratima na taj način postaje suvišna (npr. SKS ili fotoćelija). Izvucite korist visoke bezbednosti i naročito lake montaže i servisiranja brzih vrata.
Optimalni tokovi rada

Optimalni tokovi rada

Standardno dug vek trajanja i visoka ekonomičnost

Upravljačka kutija sa frekventnim regulatorom rasterećuje celokupnu mehaniku vrata i garantuje miran hod vrata, skoro bez habanja.

Velikim brzinama otvaranja i zatvaranja se optimizuju radni procesi i snižavaju gubici toplote. Meko pokretanje i kočenje dodatno rasterećuju celokupnu mehaniku vrata i time višestruko produžavaju vek trajanja vrata. Kod teških izolovanih vrata, hodu vrata se pruža podrška pomoću opruga, a kod brzih segmentnih vrata sa H i V okovom pomoću protivtegova koji se ne habaju.
Efikasna toplotna izolacija

Efikasna toplotna izolacija

Čelične lamele ravnomerno ispunjene penom

Galvanski pocinkovane lamele sa izolacijom od poliuretanske tvrde pene nude veoma visoku toplotnu izolaciju. Vrata se standardno isporučuju u boji belog aluminijuma (RAL 9006). Spoljašnja strana
zadivljuje finim profilom linija Micrograin površine, a unutrašnja strana lamela je sa stuko obradom.

Povećana toplotna izolacija zahvaljujući ThermoFrame-u

Hale sa grejanjem zahtevaju dobro izolovana brza vrata. ThermoFrame odvaja bočni deo od građevinskog objekta. Termo prekid i dodatni dihtunzi poboljšavaju toplotnu izolaciju i do 15% i montiraju se jednostavno i brzo. ThermoFrame se može opciono poručiti za vrata sa lamelama debljine 42 mm i 67 mm. Kod Iso Speed Cold 100 vrata on već spada u obim isporuke.
Trajno jasna providnost

Trajno jasna providnost

Opciona ostakljenja

Duratec ostakljenje i pored teških uslova u industrijskom okruženju garantuje maksimalnu otpornost na ogrebotine. Specijalan površinski zaštitni sloj štiti staklo od tragova čišćenja i ogrebotina.

Kod vrata sa izolacijom od 67 mm dobijate aluminijumski ram ostakljenja u verziji sa termo prekidom sa 3-strukim ostakljenjima. Vrata sa izolacijom od 42 mm isporučujemo sa dvostrukim ostakljenjem.

Zahvaljujući lajsnama za staklo na unutrašnjoj strani, neispravna stakla se mogu jednostavno i brzo zameniti.
SmartControl

SmartControl

Sa SmartControl možemo u svakom trenutku da sprovedemo tehničku analizu upravljačke kutije brzohodnih vrata. Putem onlajn portala u slučaju poruka o grešakama možemo pristupiti najbitnijim informacijama u realnom vremenu i često brzo otkloniti grešku. Na taj način štedite novac zbog manjih i kraćih intervencija servisa i profitirate zbog manjeg odnosno kraćeg vremena zadržavanja, jer se delovi koji se habaju mogu zameniti blagovremeno.

Katalozi
Video-snimci

SoftEdge-podni profili – Ni prilikom udara nema zaustavljanja

HS 7030 PU – Brza spiralna vrata