Održivo i inovativno

Mi mislimo zeleno

Životna sredina

Hörmann preuzima odgovornost za životnu sredinu i našu budućnost

Porodična kompanija Hörmann je od početka svesna svoje odgovornosti za sledeću generaciju. To je odgovornost za sve radnike, za Hörmann proizvode, za resurse i za našu životnu sredinu. Danas smo odgovorniji nego ikada.

 

Očuvanje resursa, uvećanje zaštite klime...

...mnoštvo malih mera za veliki cilj

Kod Hörmann-a zaštita klime planira se do detalja: Samo kada proverimo naše svakodnevno delovanje, onda možemo utvrditi koji šrafovi za podešavanje se mogu naknadno podesiti, da bismo uštedeli još više energije i ophodili još savesnije prema resursima. Ovakva neprekidna odgovornost prema našoj životnoj sredini ogleda se u merama kao što je upotreba recikliranog papira CO2 neutralno slanje pošte ili recikliranje pakovanja za transport.

 

Inovativna tehnika, inteligentni sistemi...

...za primetnu zaštitu klime, 365 dana u godini

Pomoću inovativnih termoelektrana u mnogim Hörmann-ovim pogonima i inteligentnih sistema za upravljanje energijom investiramo u čistu budućnost. Sa ovim merama značajno smanjujemo emisiju CO2 i u istoj meri podižemo svest o životnoj sredini svih učesnika - i to na duže staze.

 

Dobro za životnu sredinu...

...preko 16000 tona ugljen-dioksida manje na godišnjem nivou

Hörmann godišnje smanjuje svoju emisiju CO2 za oko 16000 tona, npr. kroz upotrebu obnovljivih izvora energije. U isto vreme se Hörmann-ove lokacije direktno priključuju na turbine na vetar, gde god za to postoji mogućnost. Sa ovakvim koracima trajno smanjujemo tragove CO2 za nama – i konsekventno idemo tim putem dalje.

 

Održiva proizvodnja građevinskih elemenata

Hörmann-ovi proizvodi i procesi proizvodnje, kao i celokupna organizacija, neprekidno se poboljšavaju i usavršavaju. To u istoj meri važi i za kvalitet, energetsku efikasnost, životnu sredinu i zaštitu zdravlja kao i za zaštitu na radu. Svi zaposleni u kompaniji Hörmann pri tom daju svoj doprinos zajedničkom zadatku u okviru integrisanog upravljanja kvalitetom, životnom sredinom, energijom i zaštitom na radu, u skladu sa standardima DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 i BS OHSAS 18001. Horizontalna hijerarhija i otvorena komunikacija puna poverenja podržavaju ustanovljene sisteme upravljanja.

 

Održivi proizvodi za održive projekte

Od nabavke sirovina preko proizvodnje do transportne logistike, kod Hörmann-a u svakoj fazi glavnu ulogu igra pažnja o životnoj sredini i očuvanju resursa.
Hörmann već danas proizvodi na ekološki prihvatljiv način. Održiva proizvodnja i sertifikovani građevinski elementi, kao što su multifunkcionalna vrata, pronalaze svoju upotrebu u inovativnim projektima izgradnje: Renomirani primeri za ovaj održiv smer su Unileverhaus i ogledalo zgrada u kvartu Hafencity u Hamburgu.
Pored toga, Hörmann-ovi proizvodi se takođe koriste i direktno u projektima koji služe klimatskoj zaštiti: kao npr. Hörmann-ova čelična vrata na vetrogeneratorima.