Hörmann garažna segmentna vrata sa površinom Duradecor

Hörmann garažna segmentna vrata sa površinom Duradecor

Garažna segmentna vrata

Otkrijte mnoge prednosti

Segmentna vrata se otvaraju vertikalno i odlaze ispod plafona. Ovom konstrukcijom nude maksimalan prostor u garaži i ispred nje. Garažna segmentna garažna vrata se mogu ugraditi u bilo koji otvor garaže i nude do 14 cm veću prolaznu širinu u odnosu na kipujuća garažna vrata. Osim toga, zahvaljujući trajno elastičnim i na atmosferske uticaje otpornim dihtung gumama, ona su sa svih strana optimalno zaptivena.

Omogućite sebi ovaj komfor.

Garažna segmentna vrata su testirana i sertifikovana u skladu sa visokim zahtevima za bezbednost evropskog standarda 13241-1. Pomoću sigurnosne kontrolne liste možete proveriti da li vaša stara garažna vrata ispunjavaju aktuelne sigurnosne standarde EU.

Odaberite odgovarajući tip vrata

Na vama je izbor: Sa garažnim segmentnim vratima sa duplim zidovima, LPU 67 Thermo i LPU 42 možete računati na izvanrednu, odn. odličnu toplotnu izolaciju. A pored toga, i na povećanu stabilnost i miran hod. Garažna segmentna vrata bez izolacije LTE 42 su idealno pogodna za odvojene garaže koje ne zahtevaju toplotnu izolaciju. Ako drvo naglašava izgled vaše kuće, onda će Hörmann segmentna garažna vrata sa ispunom od punog drveta, tip LTH 42, posebno dobro doći do izražaja.

LPU 67 Thermo

Vrata za uštedu energije se odlikuju izuzetnom toplotnom izolacijom, zahvaljujući lamelama debljine 67 mm sa termo prekidom.

LPU 42

Garažna segmentna vrata LPU 42 sa izolacijom, sa svojim lamelama debljine 42 mm nude odličnu izolaciju.

LTE 42

LTE 42 vrata bez izolacije su ekonomično rešenje za odvojene garaže koje ne zahtevaju toplotnu izolaciju.

LTH 42

Garažna vrata od masivnog drveta su pogodna za drvene kuće ili građevinske objekte sa puno drvenih elemenata, kao što su npr. kuće od drvene konstrukcije ili elementi fasade.

Motivi za segmentna garažna vrata od čelika

S-kanal (LPU 42, LTE 42), saobraćajno bela RAL 9016

M-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), saobraćajno bela RAL 9016

D-kanal (LPU 42), saobraćajno bela RAL 9016

T-kanal (LPU 42), saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), saobraćajno bela RAL 9016

Kaseta (LPU 42, LTE 42), saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 450, saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 456, saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 461 sa ostakljenjem, saobraćajno bela RAL 9016; motiv 451 bez ostakljenja (bez sl.)

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 457, saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 462 sa ostakljenjem, saobraćajno bela RAL 9016; motiv 452 bez ostakljenja (bez sl.)

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 458, saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 454, saobraćajno bela RAL 9016

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 469 sa ostakljenjem, saobraćajno bela RAL 9016; motiv 459 bez ostakljenja (bez sl.)

L-kanal (LPU 67 Thermo, LPU 42), motiv 481 sa ostakljenjem, saobraćajno bela RAL 9016; motiv 471 bez ostakljenja (bez sl.)

T-kanal (LPU 42) motiv 501 sa neprekidnim umecima sa izgledom nerđajućeg čelika, izgledom drveta (sl.) ili RAL boji po izboru

T-kanal (LPU 42) motiv 500 sa podeljenim umecima sa izgledom nerđajućeg čelika ili izgledom drveta (sl.), saobraćajno bela RAL 9016

Površine segmentnih vrata od čelika

Duragrain površina

Duragrain

Kod Duragrain površine sa njenom detaljnom, prirodnom i kolornitnom površinom vrata, možete birati između 24 dekora kao što su beton (v. sl.), rđa ili optika prirodnog kamena. Inovativni digitalni proces štampanja i završni premaz zaštitnog laka visoke čvrstoće garantuje trajno lep izgled vrata otporan na ogrebotine.

Decograin površina

Decograin

Decograin površine obložene UV-otpornom plastičnom folijom pružaju Vašim segmentnim vratima markantan izgled drveta, sa vernim detaljima, odn. plemenitu metalik eleganciju u antracitnoj boji. Možete birati između pet prirodnih dekora drveta ili jednog elegantnog metalik dekora.

Silkgrain površina

Silkgrain

Svilenkasto ravna Silkgrain površina je, zahvaljujući elegantnom izgledu vrata, obično prvi izbor kod moderne arhitekture. Uz to 50 % deblji spoljni lim lamela omogućava visoku stabilnost i još bolji miran hod vrata. Ovu površinu možete po izboru dobiti u saobraćajno beloj boji RAL 9016, u 15 boja po želji ili prema RAL kartici.

Sandgrain površina

Sandgrain


Fino struktuirana Sandgrain površina za preduzimače koji vode računa o ceni naročito je pogodna za moderne kuće i dostupna je u saobraćajno beloj (RAL 9016) kao i u 3 druge boje.

Površina Woodgrain

Woodgrain

Kod povoljnih, robusnih površina sa motivom teksture kore drveta možete bez problema popraviti male ogrebotine. Ovu površinu možete po izboru dobiti u saobraćajno beloj boji RAL 9016, u 15 boja po želji ili prema RAL kartici.

Boje segmentnih vrata od čelika

LPU segmentna vrata i bočna vrata sa izolacijom možete dobiti standardno u saobraćajno beloj boji (RAL 9016), kao i u dodatnih 15 boja po povoljnoj ceni i 200 boja prema RAL* kao i u mnogim NCS i DB bojama. Kod površine Sandgrain možete izabrati 3 boje**. LTE 42 garažna vrata se isporučuju serijski u saobraćajno beloj boji RAL 9016.

Саобраћајно бела РАЛ 9016 (стандардна боја)

15 boja po želji

RAL 9007 sivi aluminijum

RAL 9006 beli aluminijum **

RAL 8028 zemljanosmeđa **

RAL 8003 glinastosmeđa

RAL 8001 oker smeđa

RAL 7040 prozor siva

RAL 7035 svetlosiva

RAL 7030 kamenosiva

RAL 7016 antracit siva **

RAL 6009 zelena boja jelke

RAL 6005 mahovinastozelena

RAL 5014 golubije plava

RAL 5011 čeličnoplava

RAL 3003 rubin crvena

RAL 1015 svetla slonovača

 

Obratite pažnju:

Unutrašnja strana garažnih segmentnih vrata se isporučuje standardno u sivobeloj boji (RAL 9002). Izbegavati tamnije boje kod čeličnih vrata izloženih direktnom uticaju sunca, jer postoji opasnost od deformacije segmenata, koja može oštetiti vrata. Svi podaci o bojama se odnose na dotičnu RAL boju. Odštampane boje i površine zbog tehnike štampanja nisu verno prikazane. Molimo Vas da konsultujete Vašeg Hörmann partnera.

* RAL Classic boje, sa izuzetkom kod boja sa efektom kapljice, svetlih i metalik boja.
** Boje za Sandgrain površinu

Motivi za segmentna garažna vrata od punog drveta

S-kanal, nordijska jela

M-kanal, nordijska jela

L-kanal, nordijska jela

Kaseta, nordijska jela

Motiv 401, nordijska jela

Motiv 402, nordijska jela

Motiv 403, nordijska jela

Motiv 403, sa prirodnim kamenom, nordijska jela

Motiv 404, nordijska jela

Motiv 404, sa prirodnim kamenom, nordijska jela

Motiv 405, nordijska jela

Motiv 405, sa opcionalnim šarkama za krilne kapije

Vrste drveta i površine za segmentna vrata od masivnog drveta

Nordijska jela

Nordijska jela je svetao četinar sa pretežno ravnim tokom vlakana. Čvorovi, pojedinačne mrlje smole, godovi i žućkastosmeđe „grane“ su sasvim prirodni.

Kukuta

Kukuta je beličasto-sivi do svetlo sivo-smeđi četinar, sa pretežno ravnim vlaknima, sa uzdužnim smeđim trakama od mineralnih vlakana u smeru vlakana i sa prirodnim oštećenjima.

Brušena površina

Obe vrste drveta možete dobiti i sa brušenom površinom. Daje Vašim vratima prirodan izgled koji naročito dobro podržava šarm radionica ili stil seoske kuće. Površina je dostupna za sva garažna segmentna vrata LTH i sporedna vrata (sem V kasete).

Drvena lazura za segmentna vrata od masivnog drveta

Kreč bela, lazirana ili prekrivajuća

Bor

Tikovina

Palisandrovo drvo

Abonosovina

Ahat siva

Zelena boja jelke

Nordijsko crvena


Dobri razlozi za Hörmann garažna segmentna vrata

Moderna vrata za uštedu energije

Moderna vrata za uštedu energije

Posebno za garaže, koje su direktno spojene sa kućom, preporučujemo garažna segmentna vrata sa duplim zidovima. Pored LPU 42 sa veoma dobrom toplotnom izolacijom, LPU 67 Thermo nudi sve što se u današnje vreme očekuje od moderne gradnje i modernizovanja: izvanrednu toplotnu izolaciju zahvaljujući termički odvojenim lamelama [1] sa U koeficijentom od 0,33 W/(m²·K)*, odlično zaptivanje prostora između lamela zahvaljujući dvostrukim dihtung gumama [2] i optimalan spoj sa tlom zahvaljujući dvostrukom donjem dihtungu, koji kompenzuje neravnine na tlu i smanjuje gubitke energije.

* U-vrednost garažnih vrata (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m²·K)

Efikasna toplotna izolacija

Efikasna toplotna izolacija

Kada je garaža integrisana u kuću, onda se uvek preporučuju garažna vrata sa dobrom izolacijom. Sa Hörmann ThermoFrame ćete poboljšati ionako dobru izolacionu karakteristiku LPU vrata.

Plastični crni profil, koji se jednostavno montira zajedno sa ramom vrata, obezbeđuje termo prekid rama i zida od cigala i poboljšava izolaciju za 15%*.

Opcioni ThermoFrame nastavak za ram za sva Hörmann segmentna vrata.

* kod garažnih segmentnih vrata sa izolacijom u veličini: 5000 x 2125 mm
Optimalna dugotrajna zaštita

Optimalna dugotrajna zaštita

Plastična stopa rama, visine 4 cm, obavija ram u području koje je podložno koroziji i na taj načintrajno štiti od mogućeg nastanka korozije. Za razliku od konkurentskih rešenja, ova efikasna dugoročna zaštita postoji i kod dužeg zadržavanja vode.

Donja dihtung guma krila vrata i stopa zajedno i vizuelno pružaju skladnu celinu.

Trajno lepi Duragrain dekori

Trajno lepi Duragrain dekori

Nova Duragrain površina sa 24 dekora uverava detaljnim, prirodnim i verodostojnim bojama izgleda vrata. Inovativna digitalna štampa [1] na osnovnoj boji [2] pocinčane lamele [3] i završni premaz sa zaštitnim lakom visoke čvrstoće [4] obezbeđuju trajno lep izgled vrata. Maske ramova i opcione maske iznad vrata koja popunjava prazan prostor između gornje ivice vrata i grede se isporučuju u boji koja odgovara dekoru.

Isti razmaci između kanala

Isti razmaci između kanala

[1] Isti razmak između lamela i pokriveni prelazi lamela kod vrata sa kanalima

Hörmann garažna vrata se odlikuju ravnomerno raspoređenim kanalima [A]. Lamele su perfektno oblikovane, tako da prelazi ostaju praktično nevidljivi kada su vrata zatvorena. Uporedite sa drugim proizvodima!

Po želji imate na raspolaganju i praktična bočna vrata sa kanalima u ravni istog izgleda kao garažna segmentna vrata.

[2] Neravnomeran razmal između kanala [B], [C] zbog različitih visina lamela i vidljivi prelazi lamela kod drugih proizvođača. Na taj način se kvari vizuelni izgled vrata.
Ravnomerna raspodela kaseta

Ravnomerna raspodela kaseta

[3] Ravnomerna raspodela kaseta

Za harmoničan celokupan izgled segmentnih vrata kod Hörmann-a su razmaci između pojedinačnih kaseta [D] jednaki po visini. To se postiže lamelama koji imaju istu visinu po celoj visini vrata. I vodoravno rastojanja između kaseta [E] u jednoj lameli su jednaka. To vratima daje ravnomeran izgled.

Po želji se mogu dobiti i bočna vrata sa istim rasporedom lamela kao i kod garažnih segmentnih vrata.

[4] Neravnomerna raspodela kaseta [F], [G] usled različitih visina lamela kod vrata drugih proizvođača. Na taj način se kvari vizuelni izgled vrata.
Isti izgled rama i krila vrata

Isti izgled rama i krila vrata

Harmoničan izgled vrata nastaje na osnovu mnoštva malih detalja: maska iznad vrata koja popunjava prazan prostor između gornje ivice vrata i grede [1] se kod belih vrata i kod svih površina isporučuje u istom izgledu kao što su i lamele vrata. Tu je sve usklađeno.

Bočne ramove [2] dobijate standardno u beloj Woodgrain površini. Za segmentna vrata u površinama Sandgrain, Silkgrain ili Decograin dobijate opcionalnu masku okova u površini lamele vrata. Kod Micrograin vrata se maska okova isporučuje u glatkoj Silkgrain površini.
Maska iznad vrata koja popunjava prazan prostor između gornje ivice vrata i grede u ravni sa površinom

Maska iznad vrata koja popunjava prazan prostor između gornje ivice vrata i grede u ravni sa površinom

Kod LPU vrata ova maska je najelegantnije rešenje za nevidljiv prelaz od maske do krila vrata. Kada su vrata zatvorena, gornji segment vrata zatvara masku u ravni sa površinom.

Rešenja u skladu s praksom

Rešenja u skladu s praksom

Za jednostavan prolazak osoba u Vašoj garaži preporučujuju se pešačka vrata bez praga. Tako iz svoje garaže možete uzeti bicikle ili baštenske uređaje bez otvaranja celih garažnih vrata.

Prag od nerđajućeg čelika je na sredini visok samo 10 mm a na krajevima 5 mm. To olakšava prelazak i smanjuje rizik od spoticanja.

Podrazumevana veća bezbednost

Podrazumevana veća bezbednost

Neželjeni gosti skoro i da nemaju šanse kod Hörmann automatskih segmentnih vrata. Kada su garažna vrata zatvorena, zaštita od podizanja se automatski uglavljuje u graničnik vođice, odmah je čvrsto zabravljena i zaštićena od podizanja.

Ovo patentirano zabravljivanje vrata je mehaničko i zbog toga ostaje, za razliku od konkurentskih proizvoda, funkcionalno i kada nema napajanja.
BiSecur bežični sistem sa sertifikovanom bezbednošću

BiSecur bežični sistem sa sertifikovanom bezbednošću

Dvosmerni radio sistem BiSecur podržava tehniku orijentisanu ka budućnosti za komforno i bezbedno rukovanje motorima za garažna vrata, kapije i vrata, svetlom itd.
Ovaj ekstremno siguran BiSecur postupak kodiranja, koji je razvila kompanija Hörmann, sa stabilnim i neometanim dometom, nudi vam bezbednost, jer niko sa strane ne može da kopira radio signal. Provereno i sertifikovano od strane stručnjaka za bezbednost na Univerzitetu Rur, u Bohumu.

Perfektno usklađeno

Perfektno usklađeno

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100% kompatibilni. Tako jednostavno pritiskom tastera na daljinskom upravljaču ili, npr., bežičnim kôdnim tasterom, pored vaših ulaznih i garažnih vrata komotno možete upravljati i bravama vrata, motorima kućnih vrata ili drugim uređajima sa prijemnicima BiSecur. Standardni HCP interfejs u svakom Hörmann motoru omogućava Vam još više mogućnosti. Time se olakšava umrežavanje svih Hörmann motora garažnih i ulaznih vrata sa spoljnim Smart Home sistemima.

Praktična provera položaja vrata

Praktična provera položaja vrata

Više nikada ne morate proveravati da li su garažna vrata zatvorena kada duva vetar ili kada je loše vreme. Na pritisak tastera boja LED lampice na daljinskom upravljaču HS 5 BS ili unutrašnjem tasteru FIT 5 BS pokazuje vam položaj kapije.  Po želji, sledeći pritisak tastera * zaključava vrata. Upravljanje vašom kapijom ne može biti udobnije i sigurnije.
* za rukovanje kada je kapija izvan vidnog polja, neophodna je dodatna fotoćelija

Izuzetan dizajn

Izuzetan dizajn

Kod ekskluzivnih BiSecur daljinskih upravljača, pored dizajna u crnoj ili beloj boji, utisak ostavlja i elegantan oblik, zahvaljujući kome upravljač posebno prijatno leži u ruci.
Hörmann-ovi BiSecur daljinski upravljači sa opcionom visoko sjajnom površinom sa izgledom klavirskog laka su odlikovani poznatom reddot design award nagradom za ekskluzivni dizajn.

Slika: Daljinski upravljač HS 5 BS sa stanicom upravljača (opciono).

Ekskluzivni izgled unutrašnje strane vrata

Ekskluzivni izgled unutrašnje strane vrata

Ko svoju garažu koristi i kao prostoriju za bavljenje hobijem, takođe i u garaži želi vrata sa harmoničnim izgledom. Premijum verzija LPU 67 Thermo ispunjava upravo te želje: kompletni štok***, klizne i spojne šine, kao i sav okov isporučuju se sa istim izgledom kao i unutrašnja strana krila, u sivobeloj boji RAL 9002. Time se garažna vrata harmonično uklapaju u unutrašnji prostor, što vašoj garaži daje dodatnu vrednost. Pored toga, hod vaših vrata je zahvaljujući dvostrukim točkićima veoma tih i ravnomeran.

*** Spoljašnji izgled štoka takođe u sivobeloj boji RAL 9002, tako da se kod vrata preporučuje maska okova u saobraćajno beloj boji RAL 9016.

Galerija slika

T-kanal

Motiv 500 sa podeljenim umecima u izgledu plemenitog čelika, boja RAL 7016

T-kanal

u Silkgrain kameno sivoj boji RAL 7030, motiv 501 sa besprekidnim umecima sa izgledom drveta

Tormotiv 405

Vrata od masivnog drveta, sa lazurom u beloj boji na mestu ugradnje, sa okovima za krilna vrata i ukrasnim ručkama

M-kanal

u Decograin dekoru Rosewood

T-kanal

u Silkgrain antracit sivoj boji RAL 7016, motiv 500 sa podeljenim umecima sa izgledom drveta

S-kanal

u Woodgrain zelenoj boji jelke RAL 6009

Kaseta

u Woodgrain antrcit sivoj boji RAL 7016

M-kanal

u antracit sivoj boji, RAL 7016, Hörmann aluminijumska kućna vrata ThermoSafe, motiv 565, u antracit sivoj boji RAL 7016 sa opcionim bočnim delom i svetlarnikom

Kaseta

u Decograin dekoru Golden Oak

Katalozi
Video-snimci
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Motorna garažna vrata – bez briga od provala

Hörmann Funksystem BiSecur

Siguran, komforan, ekskluzivan - Hörmann daljinsko upravljanje BS